Julbrev från RD

Kära medlemmar

När vi i förra årets brev gjorde en återblick på 2022 års framgångar på våra tävlingar och de framgångar vi hade under VM i Thailand, så hade man inte kunnat ana att vi även 2023 skulle röna så stora framgångar på den internationella nivån av våra tävlingar. Jag vill inleda detta brev med att uppmärksamma de skyttar som gjort fantastiska prestationer under året 2023

EM i Grekland (EHC 2023 Greece)

Resultat i ordning av individuella medaljer
Cecilia Lindberg, Production Optics, Lady – GULD
Pär Hylander , Classic, Senior – GULD
Marianne Schön, Production Optics Lady – SILVER
Hugo Rinaldo, Open, Junior – BRONS
Susanne Pejle, Production Optics Lady – BRONS
Stefan Johannesson, Production Optics Senior – BRONS

Resultat i ordning av lag
Production Optics Overall – SILVER
Ted Åhlenius, Rasmus Gyllenberg, David Levin och Marcus Skogström
Production Optics Senior – SILVER
Jiro Nihei, Lars-Tony Skoog, Kent Stangvik
Open Overall – BRONS
Erik Stjernlöf, Kalle Halvarsson, Hugo Rinaldo och Albin Hylander

VM Thailand 2023 (IPSC WS Shotgun Thailand)

Resultat i ordning av Individuella medaljer
Miranda Bjurshagen, Standard, Junior – SILVER

Resultat i ordning av Lag
Standard, Senior – BRONS
Robert Söderström, Jan-Erik Almqvist, Martin Johansson och Fredrik Andreasson

I övrigt har ett flertal bra placeringar skett i ovanstående tävlingar som bådar gott för framtida resultat där vi har stora möjligheter att plocka flera medaljer i kommande mästerskap.

Jag vill även passa på att gratulera årets Svenska Mästare som gjorde upp om medaljerna i Malmö tidigare i år. Även här står vi oss fantastiskt bra när internationella tävlande kommer till våra matcher.

Styrelsens arbete 2023
Styrelsen har i år framställt ett flertal olika styrdokument som bland annat berör utbildningsmaterial och domarmaterial.

Styrelsen tittar även på nya framtida digitala lösningar som ska hjälpa vårt förbund att växa och minimera onödigt arbete för oss alla. Detta är ett arbete som kommer att förstärkas i framtiden och vi pratar nu med flera aktörer och även intresserade medlemmar som hjälper till.

Under kommande året kommer styrelsen även utvärdera hur vi ska jobba med vår närvaro på större matcher. I år har tex styrelsen haft representation utöver Ordförande på EM i Grekland och VM i Thailand. Vi tittar på att göra detta på ett så värdefullt sätt som möjligt för att våra landslagsskyttar obehindrat ska kunna fokusera på sitt skytte och mindre administration. Det finns här precis som på många andra ställen alltid utrymmen för förbättring och styrelsen jobbar med detta.

SDSSF har även i år infört den nya grenen Designated Marksman Rifle (DMR). Styrelsen och NROI jobbar just nu med att färdigställa reglementet och planerar att kunna släppa detta i början på 2024.

Löpande arbete fortsätter som innan kring blyförbud, svensk vapenlagstiftning och EU:s vapendirektiv.

Matcher och NROI

När det kommer till vår regions förmåga att arrangera matcher så är det glädjande att se att så många klubbar är aktiva arrangörer. I den totala sammanställningen av Level II och Level III-matcher kan vi konstatera att det genomförts nästan 2 per helg under 2023. Sverige kan även skatta sig lyckliga till att vi har ett stort antal klubbar som arrangerar Level 3-matcher med högsta möjliga kvalité.

Våra matcher kan naturligtvis inte genomföras utan den stora domarkår inom NROI som driver dessa matcher. Jag till därför rikta ett enormt stort Tack till alla er Range Officers som möjliggör våra matcher och upprätthåller kvalitén på dessa.

Även ett extra tack till er domare som tagit er tid och energi att hjälpa RO-elever med skrivna omdömen där ni lagt er tid att låta kommande Range Officers växa med sin uppgift och därmed säkra kvalitén ytterligare.

2023 har vi även utbildad ett väldigt stort antal domare där våra NROI-utbildare gjort en fantastisk insats med att offra sina lediga helger för att spendera dessa med aspirerande Range Officers. Kurser har hållits i hela landet, men vi gjorde en extra satsning på Norra Sverige som gjort att matcher kommer kunna genomföras lättare även där.

Med Blicken mot 2024

Nästa års matcher börjar redan fyllas på i kalendern och NROI har påbörjat sanktioneringsprocessen med ett flertal matcher i Sverige.

Nästa år kommer VM i Rifle ske i Finland, Oulu. För denna tävling har Sverige många stora medaljer att försvara från VM i Sverige 2019, där vi hoppas att våra tävlande än en gång kan leverera bra resultat.

Med detta önskar jag er och på Styrelsens vägnar en God Jul och ett Gott Nytt År!

God Jul till alla medlemmar och riktigt Gott Nytt År!

DVC
Jörgen Sandberg
Förbundsordförande

RD julbrev 2023 som PDF